Н О В И Н И


 

Допис із офіційної сторінки Центральної бібліотеки Солом’янки: "Сьогодні, у Всесвітній день дарування книжок ми щиро дякуємо тим, хто вміє дарувати й отримувати задоволення від цього! Даруючи книжку ви даруєте тепло, щирість, позитив і творите світле майбутнє України сьогодні!


11 березня 2020 мала честь долучитися до Науково-практичного подіуму «Закон руху вперед: педагогічна інноватика Антона Макаренка», який відбувся у Київському професійно-педагогічному коледжі імені Антона Макаренка напередодні 132-ї річниці з дня народження визнаного світом велета української педагогіки.

Бібліотека ім. М. Реріха:

"23 лютого в нашій бібліотеці зібралися істинні цінителі поезії, адже до нас завітала київська поетеса Тетяна Яровицина з презентацією своєї третьої збірки «Я буду тінню твоєю, Світе!..». У колі уваги цієї книжки - Жінка: її Світ, Поезія, Самобутність.

В душі попід дахом
(будинок висотний, без ліфта)
живе сонцесяйна
маленька красуня Тетянка.
В очах її - вічне
кульбабково - лагідне літо,
яке вибігає
із рідного дому щоранку.

Тетяна Яровицина



Літературно-музична вітальня «Гармонія Всесвіту»: "29 січня 2020 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулась презентація нової поетичної збірки Тетяни Яровициної «Я буду тінню твоєю, Світе!..» ( Житомир : Видавець О.О. Євенок, 2019).

ГОВОРИЛИ ПРО ДРУЗІВ У БІБЛІОТЕЦІ-МРІЇ МОГО ДИТИНСТВА

...Про те, як це важливо, коли твій світ СТІЙКИЙ завдяки СТІЛЬКОМ! ...Про родину, дитинство, кохання, сподівання... Про те як важко давалися такі розмови перші п'ять років війни. Хто стійкіший - міг говорити і про життєдайні речі, хто слабший - губився у зболеному часоплині, як я. І нехай творці є...

Оскільки до Публічна бібліотека імені Лесі Українки, м. Київ мене привела юність, тобто літературна робота на МАН, яку було відзначено достойною нагородою - можливістю вступати до вишів за співбесідою, я напросилася на зустріч із молоддю. Враження від спілкування із дівчачими очиськами, брівками, ямочками на щічках і дещо сором'язливими усмішками...

Почну з традиційної цитати: "За доброю традицією перша презентація - у бібліотеках Солом’янки!" Хоча вже й не згадаю, як починалася наша дружба!))

...Доля моя приготувала мені у 2019 році цікавий кульбіт, і ось я вже ніякий не інженер, а бібліотекар, який постійно в духовному русі, житті для людей, навчанні і самовдосконаленні. Все, як я люблю.

"Тричі осінь"=НадзвичайнаТеплінь! Найсоковитіші мрії збуваються!
Дякуємо Публічній бібліотеці імені Лесі Українки, м. Київ та Ользі Романюк за гостинність! Дякуємо Дмитру Луняці та Роману Власюку за фото! Дякуємо глядачам за уважність! Ну й одне одному дякуємо! Некепська команда)) Саня Малаш, Олександр Козинець та я. Переважно ми читали вірші...

"Чи мучить нас совість? Ні, не мучить. Наша мишача команда працює по чесному і ми про це попередили бібліотекарів: галасу на презентаціях "Мишаська" вистачить на всі поверхи великого столичного будинку. Тихо ми тільки приходимо. А тоді починається це саме. А діти - вони також справжні. Спочатку придивляються, хтось може відверто розслабитися....